symphony of sound

Thursday, July 9, 2009

june 23rd 2008: alcatraz and sightseeing


Alcatraz sett fra Golden Gate tror jeg.

En av tingene vi absolutt skulle få med oss når vi først var i San Francisco var Alcatraz, det kjente fengselet som ligger på en egen øy langt ut på havet. I alle fall en kort båttur unna fastlandet. Vi gikk fra hotellrommet i 10-tiden og båten vår gikk halv 11. Pappa hadde forhåndsbestilt billetter til oss fordi han hadde hørt at det var mye kø osv., og det var det også. Vi ble advart om at det var veldig kaldt der ute, så vi, eller de andre, kledde på seg vindjakker og hele pakka. Jeg mente det holdt med en genser og hettejakke. Der tok jeg feil, men jeg tenkte vel ikke på å pakke med meg boblejakke til USA?
Vi trodde det var guida tur rundt på øya, men der tok vi feil. Vi måtte nemlig gå alene, men det gikk greit egentlig. Man kunne leie walkman og headset og gå med det rundt på øya, men det får være måte på til a-sosialitet (hvis det er et ord)! Det første vi gjorde var å se en film om øya og fengselet – greit siden vi ikke visste så mye om stedet fra før. Etter det gikk vi rundt på stedet og så cellene, spisesalen, biblioteket og andre ting. Cellene var delt i fire forskjellige avdelinger. A, B og C var vanlige celler, mens D var der de skumleste folkene satt. Det var et isolat på en måte. Al Cappone og en del andre hadde sittet der tydeligvis. Men de hadde i alle fall en do hver.


En celle på avdeling D.


Her klarte noen av fangene å snike seg ut!


"Velkomst"skilt og utkikkstårn.


Gangene med celler til høyre, venstre og i høyden. People in prison like cheerios.

Etter å ha gått rundt på Alcatraz og tatt masse bilder i et par timer, var alle litt lei og vi tok båten tilbake. Sultne var vi også, så vi satte oss på Hard Rock café. Marius og jeg fikk hver vår t-skjorte av mamma også. Så gikk turen tilbake på hotellet. Der satt vi og slappa av en stund før vi dro videre. Da var det på tide å lufte bilen litt. Pappa og Marius hadde planer om å dra til en fotobutikk, som gjorde at vi endte i noe som så ut som den verste ghettoen. Men det lå faktisk en fotobutikk der da. Så skulle vi kjøre ned Lombard Street som er en sånn kjent gate i San Francisco. Man kjører i sikksakk nedover. Det var kjempegøy! GPS’n tok helt av med sving til høyre og sving til venstre, haha.


Utsikten fra toppen.


Lombard street. Nei, det er ikke leiebilen vår hvis noen skulle lure på det.

Grunnen til at de skulle til fotobutikken var at pappa skulla ha kamera. Marius kjøpte seg speilreflekskamera i går, og i dag var det pappa sin tur. Han var fast bestemt på at han ikke skulle kjøpe speilrefleks, men det ble et sånt allikevel – Marius og jeg fikk vilja vår med andre ord.


Hadde bare alle vært like fotogene som meg :)

Etter en lang tur til den butikken, var det på tide å dra til en annen butikk, nemlig WalMart! Vi måtte kjøre over den ene lange brua. Den hadde to etasjer, og fire felter hver vei. Det var ganske langt å kjøre for vi måtte helt til Oakland, men man kan ikke dra til USA uten å dra på WalMart. Der ble det til at vi handla litt (mer), jeg mest eller hvertfall for mest penger. Liste kommer under. Da vi endelig var ferdig på WalMart var klokka halv 8 omtrent, og det var på tide å dra hjem. Mamma og jeg ble sluppet av på Pier 39 for å kjøpe druer og jordbær på et lite marked de hadde der.

Dagens kjøp:
● Curious by Britney Spears parfyme
● Mineralpudder fra CoverGirl
● Mer sminke
● One Tree Hill: Road Mix CD

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home