symphony of sound

Friday, July 10, 2009

june 23rd 2008: alcatraz and sightseeing

Flere bilder fra Alcatraz :) Det var veldig mye dyr og planter på øya.

Måker kan faktisk være søte selv om de bæsjer i hodet på deg.

På den tiden da fengselet var åpent bodde mange familier på øya i hus nede ved vannet. Det var som regel konene og barna til de som arbeidet som fengselsvakter. Dit fikk vi ikke lov til å gå, mener jeg de sa, så jeg har ingen bilder av husene. I følge filmen vi så på merket ikke familiene noe til fangene i det hele tatt siden øya er såppas stor, men jeg skjønner fortsatt ikke hvordan de turte.

Ingen har noen gang klart å rømme fra Alcatraz, men mange har prøvd. Noen fanger planla å rømme mens de arbeidet. De la en plan og klarte å sy sammen en båt eller flåte av noe slag, og til og med lage hull i veggen bak lukene i cellene (bilde i forrige innlegg) store nok så de kunne klatre ut. På den måten kunne de komme seg frem bak/inni veggene eller noe sånt. De, som flere andre, klarte heller ikke å slippe unna. De klarte å flykte fra øya, men ble heller aldri funnet igjen.

"I løpet av de 29 årene Alcatraz var høysikkerhetsfengsel, skal ingen fange ha lykkes i å flykte. Alle forsøk var enten mislykkede eller endte med døden ved skytning under flukt, eller ved drukning i det iskalde vannet. Alle fanger måtte dusje i varmt vann to ganger i uken for at de ikke skulle kunne venne kroppen til sterk kulde."
Wikipedia

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home